БТВНякои от работодателите алармират, че ще трябва да съкратят десетки още

...
БТВНякои от работодателите алармират, че ще трябва да съкратят десетки още
Коментари Харесай

Работодатели алармират, че ще трябва да съкратят мнозина още в следващите дни

БТВ

Някои от работодателите сигнализират, че ще би трябвало да съкратят десетки още идващите дни, в случай че изключителното състояние продължи, и упорстват за незабавни ограничения.

Обичайно в един от най-големите автомобилни сервизи в страната работят по 40 души. Днес са единствено трима и ремонтират служебните си коли. Работата им е намаляла внезапно.

„ Над 80 на 100 в областта на услугите. В производството, тъй като имаме и произвеждане в областта на автомобилостроенето - там изцяло сме прекратили и сме в алтернатива какво да вършим по- нататък “, изясни Стоян Мулетаров пред bTV.



Тази компания има над 160 служители, които ще би трябвало да освободи напълно още идната седмица, в случай че продължава изключителното състояние.

- 60 на 40 прави ли ви работа?- Не, откакто се сметнат осигуровките са на повече от 20 на 100, а другите средства ние не сме в положение да ги дадем.Нашият бизнес е жертван на провал.

Според българското законодателство, ако работодател като Стоян реши да редуцира повече от 10 работници, той би трябвало да уведоми за това синдикатите и организацията по заетостта минимум 45 дни авансово.



" Държавата сега има механизъм, който не ни се разрешава да си освободим хората, не ни се разрешава да ги съкратим, - т.е.. ние ги обричаме на апетит и на бедност, не виждам сега какво би трябвало да се направи - нито можем да продадем скъпи коли, нито имаме такива. Когато е в неплатен отпуск, няма да имат средства “.

Най-малко три месеца ще бъдат нужни на бизнес като този, с цел да се възвърне откакто рецесията отмине. 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|К
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР